Kerstprogramma 2023

Vorig jaar werd voor het eerst invulling gegeven aan de openstelling van het Kerkje in deze tijd van het jaar. Het werd een groot succes en niet verwonderlijk dat we dit jaar op herhaling gaan. Er wordt u een mooi programma geboden in een Kerkje in kerstsfeer. Zowel buiten als binnen is het sfeervol versierd […]

Snuffelmarkt | 26 augustus

poster snuffelmarkt augustus 2023

Zaterdag 26 augustus van 10:00 t/m 14:00 uur in en rond de Vosheuvel en De Steen (nabij het Kerkje op de Heuvel). Een wisselend aanbod, met onder andere:

Expositie schilderijen | september

poster expositie september 2023

De maand september staat in deze regio altijd in het teken van het Airborne gebeuren. Naast foto’s van het door oorlogsgeweld geteisterde Kerkje, zijn er schilderijen te zien van Ineke Maassen van den Brink uit Oosterbeek. Enkele olieverfschilderijen van haar hand hebben alles te maken met de Slag om Arnhem. De schilderijen expositie en foto’s zijn […]

Open Monumentenweekend | 9 & 10 september

poster open monumenten dagen 2023

In het weekend van 9 en 10 september doen wij mee aan het Open Monumentenweekend. Daar waar we de twee voorgaande jaren het enige monument waren wordt dit nu breder opgepakt. Twee van onze bestuursleden participeren in de werkgroep Open Monumentenweekend, welke onderdeel uitmaakt van het Platform Erfgoed Renkum (PER). Het thema voor dit jaar is […]

Doedelzak | 17 september

Poster doeodelzak september 2023

Op de dag van de Airborne herdenking zelf, zondag 17 september, is doedelzakspeler Peter ten Dijke gedurende de openingstijden van het Kerkje aanwezig. Met regelmaat zullen de indringende klanken van het muziekinstrument in het Kerkje en over de Heuvel klinken. Bijzonder en het past volledig in de sfeer van deze dag. De optredens zijn verdeeld tussen 11:00 en15:00.

Snuffelmarkt | 30 september

poster snuffelmarkt september 2023

Zaterdag 30 september van 10:00 t/m 14:00 uur in en rond de Vosheuvel en De Steen (nabij het Kerkje op de Heuvel). Een wisselend aanbod, met onder andere:

Orgelconcert | 1 oktober

Poster Orgel Concert 1 oktober

Zondag 1 oktober is er weer een orgel concert in het Kerkje. Harry de Vries bespeelt het Orgel en Frans Bik is te horen op trompet. Vanaf 15:00 uur zijn de eerste klanken te horen.

Lezing: Stille Getuigen | 22 oktober

Lezing: Stille getuigen - Peter de Ruiter

Door Peter de Ruiter is een podcastserie “Stille getuigen” samengesteld. Een jaar geleden trof Peter op de snuffelmarkt een “gesproken brief” aan gericht aan een dienstplichtig militair in Batavia tijdens de koloniale oorlog. Dat grammofoonplaatje was een werkelijk cadeau voor een podcastmaker die Peter is. In de podcast komt ook het contactblad “VERvanHUIS…tòchTHUIS” aan de orde. Het […]

Snuffelmarkt | 28 oktober

poster snuffelmarkt oktober 2023

Zaterdag 28 oktober van 10:00 t/m 14:00 uur in en rond de Vosheuvel en De Steen (nabij het Kerkje op de Heuvel). Een wisselend aanbod, met onder andere:

Shantykoor Wrakhout | 29 oktober

Poster shantykoor Wrakhout

Op de laatste zondag van de openstelling van het Kerkje, zondag 29 oktober, treedt het Shantykoor “Wrakhout” uit Enschede op. Aanvang van dit concert: 15.00 uur.