Nieuws

06/07/2022

Vrijwilligersavond

De stichting Kerkje op de Heuvel // commissie Steen voor Steen voelt zich gezegend met zo’n groep vrijwilligers. Tuinlieden, gastheren en -dames,  schoonmakers, website beheerder, snuffelmarkt medewerkers, klussers, fotograaf etc. Op 2 juli was er na lange tijd een vrijwilligersavond op de heuvel.

Eten en drinken kun je prima vooraf regelen, maar het weer en de gezelligheid heb je geen invloed op. Gelukkig was het allemaal perfect, we kijken terug op een fantastische avond. De laatste regel van het lied, gecomponeerd om de voorzitter in het ‘zonnetje’ te zetten, geeft zekerheid dat we ook in de toekomst op deze groep vrijwilligers kunnen rekenen.

 “Wij blijven aan jouw zijde steeds paraat “

Vrijwilligers

06/07/2022

27/05/2022

Kern met Pit, fase 2

Zaterdag 21 mei is er tussen de linden ca. 160 m² wilde bloemen ingezaaid door de Stichting Biotoopverbetering “Zuid-Veluwe”.

Door vrijwilligers zijn er twee insecten hotels geplaatst. Het voorbereidende werk deed Harry Middelbos. De 21e mei zijn de hotels door een achttal vrijwilligers gevuld , afgewerkt en geplaatst. De zondag erna werd de eerste hotelgast al gesignaleerd! Weer een stap gezet om de biodiversiteit te verhogen op de Heuvel.

27/05/2022

16/04/2022

Kern met Pit, fase 1

In de morgenuren, op de zaterdag voor Pasen, werd er door een groep van negen vrijwilligers naar hartenlust gewerkt nabij het Kerkje op de Heuvel te Heelsum. Onder  ideale weersomstandigheden werden er planten gepoot en palen geplaatst. Dit laatste voor de afbakening van het “plantterrein” en de daar liggende graven.

Het betrof de eerste fase van het Plan voor het vergroten van de biodiversiteit op de Heuvel. Het Plan is vorig jaar ingediend en geaccepteerd in het kader van de Actie “Kern met Pit”. Een en ander houdt in dat een geldbedrag beschikbaar wordt gesteld voor het uitvoeren  van het Plan. In mei volgt fase 2 en in september fase 3. De  Heuvel zal er een andere uitstraling door krijgen,  waar de mens, maar met name de insecten, blij van worden. Met fase 1 is daar naar volle tevredenheid een begin meegemaakt.

Download de plantenlijst

Vrijwilligers aan het werk voor de Kern met Pit actie

16/04/2022

26/02/2022

Bestuur gehuldigd door GroenLinks Renkum

Elke jaar reikt GroenLinks uit Renkum, rode en groene lintjes uit aan inwoners die zich vrijwillig inzetten voor hun dorp en gemeente. Dit jaar viel de stichting ‘Kerkje op de Heuvel te Heelsum’ met de neus in de boter. Op zaterdag 26 februari werd het bestuur van de stichting in het zonnetje gezet vanwege haar inspanningen voor het behoud van het Kerkje en het bouwen aan een bloeiende buurt. Ook werd gerefereerd aan de vergroening van het kerkterrein, een project dat onlangs gehonoreerd werd door toelating in het traject ‘Kern met Pit’ van de KNHM (www.kernmetpit.nl).

Foto: Alexander de Roo, stralend gehuldigd bestuur van de stichting

26/02/2022

15/01/2022

Radio Gelderland

Zaterdag 15 januari was Radio Gelderland te gast in het Kerkje op de Heuvel. Medewerkers van het Geldersch Landschap en Kasteelen en van onze Stichting werkten mee aan de uitzending die van ’s morgens 09.00 tot 12.00 uur te beluisteren was op de radio. Luisteraars werden opgeroepen naar het Kerkje te komen, die gedurende de uitzending was opengesteld. Ruim zestig personen hebben daar gebruik van gemaakt.

Bekijk en beluister hier het artikel

15/01/2022

22/12/2021

Kerstsfeer op de heuvel

Op deze woensdagmiddag was het Kerkje opengesteld en onder de noemer “kerstsfeer proeven op de heuvel” waren bezoekers welkom om rond te kijken en te luisteren naar muziek. Het Kerkje en haar omgeving waren sfeervol versierd. De muziek, met name kerstliederen, werden afwisselend ten gehore gebracht door orgel in combinatie met trompet, piano en gitaar. Buiten stond een kraam waar gratis warme chocolademelk, glühwein en kerstbrood te verkrijgen was. Vanwege de coronamaatregelen was het geheel ingetogen, maar desondanks zeer de moeite waard. Er kwamen zo’n 60 bezoekers op af en hartverwarmend waren de diverse positieve reacties.

Bekijk hier onze video 

22/12/2021

06/07/2021

Overdracht kerkje

Op 29 juni werd het Kerkje op de Heuvel door de PKN-gemeente Renkum-Heelsum voor een symbolisch bedrag van 1 euro overgedragen aan Geldersch Landschap en Kasteelen (GLK). Voor GLK een bijzonder moment, gezien de historische relatie tussen het Kerkje en het kasteel Doorwerth (eigendom van GLK). De overdracht vond plaats op 6 juli. In een sfeervolle bijeenkomst in het Kerkje werd de sleutel van de kerk door de directeur-bestuurder van GLK, Peter van den Tweel, overgedragen aan de voorzitter van de Stichting Kerkje op de Heuvel, Clazien Middelbos.

06/07/2021